Heb jij al plannen gemaakt voor het nieuwe jaar? Of misschien goede voornemens? Ik schreef een tijdje geleden een blog over plannen maken en ze realiseren. Hierbij de link
Ik merk dat als ik vooruit kijk naar en droom over 2018, ik geïnspireerd raak. In een jaar tijd is veel mogelijk en wat is het fijn om daar over na te denken.

Ik heb veel zin om in 2018 weer nieuwe dingen te leren. Dat is het mooie van werk dat zo dichtbij me staat, ik wil heel graag blijven bijscholen! Zo heb ik me al aangemeld voor een symposium over hechting (van het jonge kind aan moeder en vader) en ga ik met een groep vrouwen supervisie krijgen bij Phoenix Opleidingen.

Ook ga ik weer nieuwe workshops ontwikkelen. Ik denk bijvoorbeeld aan een workshop over jouw plek in je gezin van herkomst of huidige (stief-) gezin. Neemt iedereen zijn eigen plek in? Zo niet dan kunnen we met een familieopstelling kijken naar de onderliggende patronen. Dat maakt jou krachtiger en geeft alle familieleden rust.
Of een workshop over de relatie met broers en zussen. Een relatie waar rivaliteit een grote rol kan spelen, ook als volwassenen. Als derde denk ik aan een workshop over communicatie binnen een familierelatie. In 2015 gaf ik al eens de workshop “Prettiger communiceren met je vader of moeder”. Misschien dat hier een vervolg op komt.

Welke workshop spreekt jou aan? Of heb je andere suggesties voor workshops? Ik hoor het graag!

Voor mijn boek over oudste dochters heb ik het eerste interview gehad. Dat was heel gaaf! Tijd om alles uit te werken en op te schrijven ontbrak tot nog toe. In 2018 hoop ik hiermee verder te gaan. Ik ben trouwens nog op zoek naar 1 of 2 oudste dochters om te mogen interviewen. Het gaat om oudste dochters die zelf ook een dochter hebben. Iets voor jou? Reageer dan nu.

Eind 2017 mocht ik voor een bevriende coach de tekst van haar website herschrijven. Ik deed het met heel veel plezier. Het is fijn om op deze manier mijn communicatievak en coachvak te kunnen combineren. Dan komen mijn passies voor schrijven & communicatie en voor coachen & begeleiden samen. Dit smaakt naar meer in 2018! Dus ben jij (kinder)coach, therapeut of zorgverlener en zijn de teksten op je website aan verandering toe? Of wil je beter gevonden worden in de zoekmachines? Neem gerust contact met mij op.

Ik wens je een sprankelend, gezond en liefdevol 2018!

En aarzel je over jouw plannen voor 2018? Laten we dan een afspraak maken om daar eens over te sparren.

Share This
X