Over Leontien

Ik ben Leontien van der Plas, geboren in 1971 als oudste kind van mijn ouders. Ik woon met mijn man en onze 2 kinderen in Ypenburg, aan de rand van Den Haag. Sinds 2015 ben ik systemisch coach en familieopsteller in mijn praktijk Levensecht en heb ik mij gespecialiseerd in familierelaties en persoonlijke groei. Het geeft me veel voldoening om je te helpen inzicht te krijgen in wat er écht speelt en om de verbinding te herstellen of te versterken. 

In het jaar dat ik 40 werd raakte ik zelf overspannen. Eindelijk kreeg/ nam ik rust en kon ik naar mijn gevoel gaan luisteren. Iets wat ik helemaal niet gewend was te doen. In deze periode heb ik echt ervaren dat ik mijn hart wilde gaan volgen. Na ruim 17 jaar gewerkt te hebben in verschillende rollen binnen de financiële dienstverlening, onder andere als communicatieadviseur, ben ik gestopt met mijn baan. Ik ben gestart met een prachtige 3 jarige opleiding bij Phoenix Opleidingen in Utrecht, waarin ik veel geleerd heb over het coachen en begeleiden van mensen die op de een of andere manier vastlopen en zich willen ontwikkelen. Zo heb ik geprofessionaliseerd wat ik altijd al heel graag deed: in gesprek gaan, naar je luisteren, helpen te analyseren wat er aan de hand is en voelen wat je nodig hebt. Inmiddels heb ik deze opleiding én de vervolgopleiding voor systemisch werk (familieopstellingen) met succes afgerond. Om mij nog verder te ontwikkelen volgde ik in 2023 de Masteropleiding Systemisch Werk bij Smara Opleidingen. In 2024 ga ik de opleiding Organisatieopstellingen voor familieopstellers volgen bij het Bert Hellinger Instituut.  

Anderen omschrijven mij als een betrokken luisteraar. Rustig, vriendelijk, slim en sensitief. Veilig en zonder oordeel. Authentiek.

Waarom?

Ik hoorde voor het eerst het woord familieopstellingen en mijn interesse was gelijk gewekt. Hoe meer ik er over te weten kwam, hoe meer geïntrigeerd ik raakte. De opstellingen die ik meemaakte leerden me heel veel over mezelf en over hoe familiesystemen werken. Dat ik hier een opleiding in ging volgen was een logische stap. Wat een bijzondere methode, wat een inzichten en ervaringen.

En nu werk ik al jaren met familieopstellingen en systemisch werk. En ik ben nog elke dag blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Het is zo waardevol om inzicht te krijgen in waar gedrag en patronen vandaan komen. Om te begrijpen wat er op een diepe laag speelt in de relatie met je moeder of vader. En om te helen wat is geweest, zodat je in vrijheid én in verbinding je eigen leven kan gaan leven. 

 

Leontien 

Share This
X