Communicatietrainingen

Communicatietrainingen

 

Al jaren combineer ik mijn werk als Systemisch coach & trainer met werken als (freelance) communicatieadviseur. Twee vakgebieden die heel verschillend zijn, maar elkaar zeker versterken. Mijn ervaring als coach neem ik mee in mijn werk als communicatieadviseur en andersom. Zo is het bijvoorbeeld heel helpend om in een zakelijke omgeving goede luistervaardigheden te hebben, ook voor wat er in de onderstroom speelt.

In de communicatietrainingen breng ik mijn beide vakgebieden samen en leer ik jou hoe je effectiever kunt communiceren.

Training Effectief Communiceren

In deze training krijg je zicht op de onbewuste processen die spelen in de communicatie tussen mensen en veel invloed hebben op het uiteindelijke resultaat en de onderlinge relatie.

Wat wil de ander nu echt zeggen? Je leert dat we allemaal op onze eigen manier naar de wereld kijken. Iedereen heeft een

filter dat bepaald is door opvoeding, ervaringen enovertuigingen; jij als zender, maar ook de ander als ontvanger.

Ontwikkel je verder met je eigen, authentieke stijl van communicatie en wordt daarmee nog effectiever, ook bij die ene lastige collega, leidinggevende of opdrachtgever. Je krijgt meer zelfinzicht en begrijpt beter wat je doet en wat daarvanhet effect is op de ander.

De training duurt 2 dagen. De eerste dag gaat over “wie ben ik in de communicatie” en de tweede dag over “wat wordt er echt bedoeld”

Wat levert de training Effectief Communiceren je op?

✓         Je hebt inzicht in hoe jij overkomt op anderen en wat het effect daarvan is

✓         Je leert effectief luisteren naar wat er wel en wat er niet wordt gezegd

✓         Je begrijpt hoe je met jouw communicatie een bepaalde reactie kunt krijgen en kunt daarop inspelen.

✓         Je gaat oefenen met eigen voorbeelden, dus kunt het geleerde gelijk toepassen in de praktijk.

✓         Je communicatie wordt (nog) effectiever, je ervaart meer ruimte om bewust te kiezen hoe je wilt communiceren.

 

Communicatietrainingen Levensecht

Praktische informatie

 

Wil je graag de training Effectief Communiceren volgen? Meld je dan aan bij Leontien. Bij voldoende animo wordt een groepstraining ingepland. Het is ook mogelijk in individuele sessies met jouw communicatiestijl aan de slag te gaan. 

Communicatie en marketingprofessionals kunnen de training volgen via Frankwatching. Neem een kijkje op de website van Frankwatching en meld je daar aan.

Wil je graag incompany een training effectieve communicatie organiseren voor collega’s in jouw organisatie? Dat kan! Levensecht verzorgt ook op maat gemaakte trainingen. Neem contact op met Leontien om de mogelijkheden te bespreken.  

 

 

 

Share This
X