Familieopstellingen

Wat zijn Familieopstellingen?

Loop je steeds weer tegen dezelfde dingen aan? Zit je ‘vast’ in patronen en wil je daar graag je eigen weg in gaan vinden? Is er een familielid waarmee de relatie moeizaam is?

Met een familieopstelling krijg je op een diepere laag helderheid en richting rond een vraag of thema waar je mee zit. Je ervaart waar het in de kern om draait.

Een opstelling is een liefdevolle en effectieve methode om antwoord te krijgen op een vraag of thema dat je bezighoudt.

Dit kunnen vragen zijn over familierelaties, maar ook bijvoorbeeld over:

  • (werk)relaties
  • het gedrag van je kind(eren)
  • je loopbaan
  • een verstoorde relatie met eten
  • steeds terugkerende thema’s in jouw leven zoals boosheid, verdriet, schuldgevoel, perfectionisme, onmacht etc.
  • Een keuze die je lastig vindt om te maken.

Een opstelling is zonder oordeel.

Met een (familie)opstelling krijg je inzicht in de (onbewuste) dynamiek die speelt bij jouw vraag. Het kan zijn dat de achtergrond van je vraag ligt in het familiesysteem waarin je bent geboren. Dat dit voor jou de manier was om je in dit systeem staande te kunnen houden, maar dat het jou nu niet meer dient. De dynamiek in je familie kan veel invloed hebben op hoe jij je leven invult en hoe jouw (familie) relaties zich ontwikkelen.

Bij een opstelling kies je representanten voor belangrijke mensen/ familieleden of terugkerende thema’s in je leven. Je geeft deze mensen of thema’s een plaats in de kamer. De representanten krijgen gevoelens of fysieke ervaringen die horen bij die plek in het systeem. Je hoeft geen speciale gave te hebben om te representeren. Het gaat vanzelf en iedereen kan het.

Workshops Familieopstellingen

Levensecht begeleidt elke maand familieopstellingen in Den Haag, in een veilig setting met een kleine groep. Je bent van harte welkom om een eigen vraag te onderzoeken, om mee te doen als representant of om te komen kijken.

Er zijn workshops rond een thema (zoals moeder, vader, kinderen) en workshops waarin het thema van te voren niet vast staat en dus heel verschillende vragen onderzocht kunnen worden. Neem een kijkje in de agenda voor het exacte aanbod!

Ervaring met opstellingen is niet nodig.

Wil je graag een opstelling, maar vind je het een (te) grote stap om je vraag in een groep in te brengen? Doe dan eerst een keer mee als representant of maak een afspraak voor een individuele opstelling.

De eerstvolgende data zijn:

april

12apr09:3012:30Ochtend Familieopstellingen

mei

17mei09:3012:30Ochtend Familieopstellingen

24mei09:3013:00Dochter van je moeder, workshop met familieopstellingen

juni

07jun09:3012:30Ochtend Familieopstellingen

september

13sep09:3013:00Deep dive Familieopstellingen

Ik vond het een fijne avond, het voelde vertrouwd, ondanks dat ik de meeste anderen niet kende. Het heeft me rust gebracht door het inzicht dat mijn vader ook ‘maar’ doet wat hij doet door zijn verleden. De begeleiding door Leontien was prettig en rustig. Leontien weet wat ze doet!

Yvonne

Contactgegevens

Telefoonnummer: 
06-15055350
Email: info@levensecht.nl
Kvk: 62402188

 

 

 

Volg ons via social media

Agenda

april

12apr09:3012:30Ochtend Familieopstellingen

Bekijk hier alle workshops.

Share This
X