Ik krijg nog weleens de vraag hoe dat in zijn werk gaat, zo’n individuele opstelling. “Wat gebeurt er in zo’n sessie?” Graag vertel ik je er meer over.

We beginnen de sessie met een gesprek. Jij vertelt waar je tegenaan loopt en wat je graag met de opstelling zou willen onderzoeken. Ik stel je daar wat vragen over, zo komen we samen tot de kern van je vraag.

Vervolgens vraag ik je een matje uit te zoeken voor jezelf en voor belangrijke personen of thema’s. In veel gevallen beginnen we met je vader en je moeder of je kind(eren). Op gevoel geef je deze matjes een plek in de ruimte. Zelf ga je op jouw matje/ jouw plek staan. Zo krijgen we zicht op wat er op een diepere laag in je familie speelt. Het kan zijn dat later in de opstelling ook andere familieleden een plek krijgen, zoals bijvoorbeeld opa, oma of een zus of broer. De opstelling gaat door tot er bij iedereen (op alle plekken) rust ontstaat of tot het maximale voor dit moment is bereikt. Helingsprocessen gaan soms snel, soms in stapjes.

Voor de afspraak ontvang je een intakeformulier. Hierop staan vragen over jou, bijzondere gebeurtenissen in je gezin van herkomst en in het leven van je vader en je moeder. Door het beantwoorden van deze vragen start bij jou al voor de opstelling het proces en kunnen we tijdens de opstelling sneller de diepte in.

Een individuele opstelling duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur. Een tot drie sessies zijn voldoende.

Wil je meer informatie of gelijk een afspraak maken? Neem contact met me op via het contactformulier. Je krijgt binnen 2 dagen antwoord.

Share This
X