Er zijn mensen die er totaal niet van houden. Maar ik wel. Al zolang ik me kan herinneren hou ik enorm van musicals. Ik ga er graag naar toe én ik vind het fantastisch om zelf in een musicalvoorstelling te spelen.

Heel blij was ik toen ik anderhalf jaar geleden een musicalschool vond waar plezier maken voorop staat. Onze voorstellingen waren voor mij het hoogtepunt van 2014.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Dus ik begon in september vol enthousiasme aan een nieuw musicaljaar. Ja, ik volg naast mijn werk als coach en trainer ook een intensieve opleiding. En ja, ik ben ook moeder van 2 jonge kinderen die ik elke dag na schooltijd opvang en waarmee ik vaker dan gemiddeld bij een arts zit. En daarnaast ben ik ook partner, dochter en vriendin.

Mijn partner opperde weleens dat het misschien teveel was om hiernaast een intensieve hobby te hebben. Maar nee, musical is mijn ding, ik word er heel blij van, dus daar ga ik natuurlijk mee door. En alle ballen in de lucht houden, is voor mij geen enkel probleem. De voorstellingen zouden vlak na de 2 afrondende dagen van mijn opleiding zijn. Het zou krap worden, maar met een goede en tijdige voorbereiding zou het echt wel kunnen.

Ondanks mijn goede voornemens lukte het me niet om de teksten op tijd te leren. Mijn hoofd stond er niet naar. Als ik dacht aan de voorstellingen voelde ik me steeds meer gespannen. En die spanning maakte het gewoon minder leuk.

Met dit inzicht hakte ik de knoop door en stopte. Met verdriet. En ook trouw aan mezelf. Ik kan niet alles en ik hoef niet te doen alsof ik dat wel kan. Het mag me teveel zijn. En dus mocht ik stoppen en daarmee meer ruimte maken voor mezelf en de dingen die ook heel belangrijk voor me zijn. Dát was wat ik nu nodig had.

Hoe doe jij dat? Wat kost het jou om alle (o zo leuke) ballen in de lucht te houden? Hoe hou jij genoeg ruimte voor jezelf? Wat is voor jou het belangrijkste?

Ik gun je van harte dat je (van jezelf) mag zijn wie je bent en dat je goed voor jezelf mag zorgen. Dat je kiest voor wat jij nodig hebt. Ook al betekent het dat je (tijdelijk) wat minder ballen in de lucht houdt.

Hartelijke groet,

Leontien van der Plas
Coach & Trainer
www.levensecht.nl

Wil je op de hoogte blijven en als eerste mijn volgende blog(s) ontvangen? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar leontien@www.levensecht.nl met als onderwerp ‘blog’.

Share This
X