oktober, 2023

27okto09:3013:00Cursus Familieopstellingen

Cursus Familieopstellingen bij Levensecht

Lees meer

Evenement details

Koop nu je ticket via deze link

In deze cursus maak je kennis met familieopstellingen. Aan de hand van familieopstellingen gaan we aan de slag met vragen als wie ben je? Wat draag je onbewust met je mee? Waar pas je je aan? Ook onderzoeken we de relaties met je ouders en andere familie. Om daarmee dichter bij jezelf te komen.

Wil je meer vrijheid ervaren om je eigen leven te leiden? Een volgende stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling? En ben je geïnteresseerd in Familieopstellingen? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus is ervaringsgericht. We doen opstellingen en systemische oefeningen.

In vier bijeenkomsten kijken we naar verschillende thema’s zoals je plek in het gezin, de relatie met je vader, moeder en met je broers en zussen. Ook is er ruimte om te kijken naar thema’s die in de groep leven zoals de dynamiek met je partner of met je kinderen. De ochtenden bieden je verdieping en zelfinzicht en zijn geschikt voor mensen met én zonder ervaring met familieopstellingen. Deelnemers zijn bereid eigen thema’s/ patronen te delen met de groep. Met (o.a.) familieopstellingen werken we met deze persoonlijke vraagstukken.

Een familieopstelling is een liefdevolle en effectieve methode om antwoord te krijgen op een concrete vraag of op een thema dat je bezig houdt. Het kan een vraag zijn over (spanningen in) je familie, maar het kan ook bijvoorbeeld gaan over een patroon dat je wilt doorbreken of een thema waar je steeds weer tegenaan loopt.

Verstrikkingen in je familie zijn (onbewust) van grote invloed op jou. Met een opstelling krijg je inzicht in de dynamieken die spelen in jouw familie. Dit gebeurt zonder oordeel, het een is niet beter dan het ander.

Eerdere deelnemers zeiden:
– “De cursus heeft me nieuwe inzichten gegeven over mezelf en mijn familie. Het is een fijn gevoel om aan jezelf te werken. Ik voelde me veilig. Leontien is rustig, lief en ze voelt dingen goed aan. Ik raad deze cursus zeker aan!”
– “Ik vond het een prima cursus en ben blij dat ik het heb gedaan, het heeft me inzicht gegeven. Ik vond het fijn om in een neutrale omgeving dingen van mezelf te onderzoeken. Leontien zorgde ervoor dat ik me veilig voelde in de groep om te laten zien wat er was. Ik zou de cursus zeker aanraden aan een vriendin!”
– “De cursus heeft me inzicht in familieverbanden en relaties gebracht. Ik ervaar heling en kan dingen waar ik tegenaan liep nu meer loslaten. Ik vond het heel fijn dat het een kleine groep was en ook de locatie was prettig. De begeleiding door Leontien was fijn en goed afgestemd op de groep. Er was aandacht voor iedereen en ieders verhaal. Ze gaf veiligheid en creëerde vertrouwen.”
-“De cursus heeft me meer zelfinzicht gebracht. De begeleiding was fijn, zacht, warm, aanwezig en open.”

Wat brengt de cursus?

– Je leert jezelf beter kennen
– Je zet een stap in je persoonlijke ontwikkeling
– Je gaat je eigen familie en haar patronen beter begrijpen en herkent hoe dit jou beïnvloedt.
– Je leert over je eigen plek en de belangrijke relatie met je vader, je moeder en je broers en zussen
– Je hebt de gelegenheid om voor jou belangrijke thema’s aan de orde te stellen
– Vier bijzondere, verbindende bijeenkomsten

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met opstellingen.
– Als onderdeel van jouw persoonlijk proces naar meer bewustwording
– Als moment om met wezenlijke thema’s bezig te zijn
– Als manier om meer verdieping te krijgen in je persoonlijke ontwikkeling
– Als mogelijkheid om regelmatig met opstellingen bezig te zijn, in de veiligheid van een vaste groep.

Wat is het?
– Een serie van vier bijeenkomsten
– Veilige setting in een vaste, kleine groep
– We doen opstellingen en oefeningen
– Er is ook ruimte om eigen thema’s in te brengen zoals bijvoorbeeld de dynamiek in je relatie of in je gezin/ met je kinderen.
– Deze cursus is niet een opleiding om zelf opstellingen te kunnen begeleiden. Daarvoor is een uitgebreide (jaar)opleiding noodzakelijk.

Data:
De volgende groep start op 27 oktober 2023. Volgende data zijn 10 november, 24 november en 15 december. De laatste dag is tot 15.00 uur en inclusief gezamenlijke lunch.

Kosten:
Particulieren betalen 350 euro.
Betaalt je werkgever? Dan is het bedrag 350 euro exclusief btw.

Vragen?
Wil je meer informatie of overleggen of de cursus bij je past? Neem dan contact op met Leontien via het contactformulier.

Koop nu je ticket via deze link

 

 

 

Tijd

(Vrijdag) 09:30 - 13:00

Locatie

Levensecht

Overgoo 1

X